Een emotionele coming-of-age over de complexiteit van seksualiteit en de stap naar volwassenheid binnen een zwijgende maatschappij.

TODM22 WOLF WOLF Voorjaarsontwaken Lieselot Siddiki 01
© Lieselot Siddiki

Voorjaarsontwaken speelt zich af binnen het schemergebied van kind naar volwassene. Negen scholieren vinden elkaar buiten de lessen, op het schoolplein en op het podium. Binnen de muren van het ‘schooltoneel’ steken fictie en realiteit elkaar aan en ‘repeteren’ ze voor het leven.

Al struikelend zoeken ze naar hun eigen plek in deze maatschappij. Ze ontdekken de wereld, elkaar en zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. Een lichaam dat hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Seksualiteit, die zowel grensverleggend als verwarrend en kwetsend kan zijn. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden.

“And they all lived happily ever after
And they all lived happily
And they all lived
And they all

Grew up”

(Labrinth, Euphoria)

WOLF WOLF waagt zich na Who’s afraid of Virginia Woolf? (2019) opnieuw aan een repertoirestuk en daarmee een gevecht met de geschiedenis; zowel in tekst als in muziek en vormgeving. Ze vertrekken vanuit Voorjaarsontwaken, origineel geschreven door Frank Wedekind in 1891. Voor deze zogeheten ‘kindertragedie’ werken ze samen met acteurs Soraya van Welsenis en Matthias Van de Brul, klassieke muzikante en actrice Valentina Tóth en hedendaags muzikant Gilles Vandecaveye-Pinoy.

Credits

WOLF WOLF Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak in samenwerking met Soraya van Welsenis, Matthias Van de Brul, Valentina Tóth, Gilles Vandecaveye-Pinoy

tekst naar Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind

muziek Gilles Vandecaveye-Pinoy, Valentina Tóth

vormgeving Shervine Sheikh Rezaei, Gilles Pollak

kostuum Lieselot Siddiki

productie Eva Bracke

spelcoach Esther de Koning

eindregie Renée Goethijn

met dank aan de Figuranten, Voo?uit, Compagnie Cecilia, Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, de Vlaamse overheid, Sabam, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye