Een kleermakerszaak. Hier worden alle plooien gladgestreken, gaten toegedekt en als je met een knoop in je maag zit, lost de kleermaker het op.

TODM22_Studio ORKA_Pied de Poule
© Phile Deprez

Buiten raast de stad en draait de wereld door. Af en toe klopt er iemand aan. Voor een retouche of ‘iets op maat, als dat gaat’?

In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Studio ORKA hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Omdat ze worstelen met hun lijf en wie ze willen zijn. Een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant.

Het is die magische, troostvolle ruimte tussen wonde en wonder die Studio ORKA zo ontroerend goed ­beheerst. Met Pied de Poule bewijzen het gezelschap en zijn acteurs andermaal hoe feilloos ze tussen schalkse humor en diepmenselijk drama kunnen balanceren.

Credits

van/met Titus De Voogdt, Steven Beersmans, Ephraim Cielen, Greet Jacobs, Naomi van der Horst, Martine Decroos, Philippe Van de Velde

coach Randi De Vlieghe

eindregie Randi De Vlieghe, Peter Monsaert

artistiek advies Dominique Van Malder.

ontwerp decor en uitvoering Philippe Van de Velde, Koen Demeyere i.s.m. Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel, Pepijn Devriendt (stage)

kostuum Valerie Le Roy, Elise Goedgezelschap

stage techniek Pepijn Devriendt

dramaturgie Mieke Versyp

video Fabien Delathouwer

productie Elke Vanlerberghe

met dank aan Feline Den Haese, Garage Vanderlinden, Ine Vanheule, Kaat Vandriessche, Labhise Allara Mandango Ciratu, Leo Verlinden, Margot Kint, Sam Verhetsel, Tijl Demeyere, Tim Oelbrandt, ONBETAALBAAR

coproductie De Grote Post (Oostende), Theater op de Markt

met steun van de Vlaamse Overheid, stad Gent

deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter


Meer info