NFAQ (not frequently asked questions) is een performance over niet veelgestelde vragen. In een intieme setting krijgt het onuitgesprokene een plaats voor bekenden, onbekenden of toevallige passanten.

NFAQ
© Liesbet Hermans

De installatie heeft de vorm van een hedendaagse biechtstoel. De vraagsteller is onzichtbaar aanwezig. Binnenin kom je oog in oog te staan met de persoon aan de overkant. Een moment voor reflectie over dingen die geen deel uitmaken van onze dagdagelijkse communicatie.

NFAQ fungeert als een spiegel van de micro-kosmos van een stad. Het speelt op de nood aan ‘niet-plaatsen’ in de stad: plekken die ontsnappen aan de drukte van efficiëntie en productiviteit. Plekken waar je niet hoeft te consumeren of te presteren, maar waar je gewoon kan zijn, om te reflecteren, communiceren op een dieper niveau. Een uitnodiging aan een stad en zijn bewoners om ruimte te maken voor het onbespreekbare.

_

Heb je zelf een niet veelgestelde vraag? Een vraag die je altijd al wilde stellen aan een onbekende? Of welke vraag mis je in onze dagelijkse communicatie? Post deze dan op de website www.nfaq.be

Credits

concept en creatie Liesbet Hermans

scenografie Joris Perdieus

coproductie Museum Dr. Guislain, Schouwburg Kortrijk, Bibliotheek De krook, CC Warande, Vitrines d’amour, Sorry not sorry festival, Dag van de filosofie

met steun van de Vlaamse overheid en c-takt, platform transdisciplinair talent


Meer info