Twee kompanen, vastgeroest in de routines van een roemrijk verleden, niet bang voor wijnvlekken of messneden. Een clowneske voorstelling in een kleine tent.

Marée basse (Frans voor 'laagwater') gaat over twee vergeten artiesten, en over het wrede contrast tussen een glansrijk leven, dat eens en voor altijd voorbij is, en het definitieve heden, zwaar van gewoontes en dronken stiltes.

Twee norse metgezellen spelen met gevaar, om zichzelf ervan te overtuigen dat ze nog volop leven. Ze leven samen in een goed geoliede routine, maar vallen bijna uit elkaar in woede en frustratie als blijkt dat niet alles even soepel verloopt als in de dagen van weleer.

Twee vertederende metgezellen brengen de ene gekke act na de andere om aan zichzelf te bewijzen dat ze springlevend zijn. Een opzwepend clownsduo waar de hele familie van zal genieten. Grappig en geniaal, een absolute must-see!

Cie Sacékripa keert na een decennium terug naar Hasselt met Marée basse om het 10-jarig jubileum van deze onvergetelijke voorstelling te vieren. Bij vloed spelen ze ook hun nieuwe voorstelling, Surcouf, in het Kapermolenpark.

TODM22_Cie Sacékripa_Marée basse
© Vincent D'Eaubonne
Credits

by and with Benjamin De Matteis & Mickael Le Guen

under the watchfull eye of Stephane Filloque

technicians Fabien Megnin, Erwan Scoizec

bigtop builder Guillaume Roudot

light creator Jean Francois Langloisc

costumes creator Myriam Chaboche

production Cie Sacekripa

co-productions Theater op de markt Dommelhof, Neerpelt; CIRCA pôle National des arts du cirque, Auch; Office municipal de la culture, Puget Thénier

supports : Theater op de markt Dommelhof, Neerpelt; Circa pôle National des arts du cirque, Auch; Office municipal de la culture, Puget Thénier; Mairie de Montberon; Le Lido, Centre municipal des arts du cirque de Toulouse; La Grainerie, Fabrique des arts du cirque, Balma

grants Ministère de la culture et de la communication, Direction général de la création artistique (DGCA), Région Midi-Pyrénées, Mairie de Toulouse, Conseil Général de Haute Garonne

conception affiche Julie Font


Meer info