In L'Envol worden de hoop en idealen van negen jongvolwassenen geconfronteerd met de realiteit waar ze op stuiten bij hun vlucht uit het nest.

L'Envol (Frans voor 'de vlucht') begint waar Le Nid eindigt: negen jongvolwassenen, kersvers uit het nest, klaar voor avontuur. Vol enthousiasme en energie gaan ze op zoek naar hun plaats in de wereld. Zo nemen ze ons mee op een tocht doorheen Hasselt en op een zoektocht naar zichzelf.

In hun vlucht uit het nest worden ze geconfronteerd met het leven en met de stad. De wereld van het werk, de onophoudelijke tijd en de zoektocht naar 'de zin' confronteert hun diepste dromen met wat de realiteit te bieden heeft. De jongeren moeten zich aanpassen aan een complexe wereld in onzekere tijden.

Met L'Envol gaat Adhok verder in op de vraag wat het betekent om vandaag jong te zijn en onderzoeken ze de delicate metamorfose van de kindertijd naar de volwassenheid. Hoe staan jongeren in het heden, en hoe kijken ze naar de toekomst?

Een levendig portret van een gedesillusioneerde jeugd, dat de negen acteurs, allen opmerkelijk, met schoonheid en emotie belichten.

L'Envol is het tweede deel van de trilogie Immortales, of 'de onsterfelijken'. Theater op de Markt brengt ook het eerste deel, Le Nid ('het nest'), naar Hasselt. In Le Nid ontsnappen de jongeren voor het eerst uit hun vertrouwde nest om verder te vliegen dan de horizon.

Le Nid en L'Envol sluiten op elkaar aan, maar zijn ook prima los van elkaar te volgen.

TODM22_Adhok_L Envol
© Tom Arran
Credits

cast Eliot Maurel, Inès Grunenwald or Marine Garcia, Jonathan Aubart, Jacob Auzanneau, Laurène Thomas, Mattia Maggi, Nathan Chouchana, Tom Verschueren, Yoanna Marilleaud

authors, artistic directors and guardian angels + direction and choreography Doriane Moretus, Patrick Dordoigne

stage manager Achil Bras or Séverine Rovel

sound manager François Hubert or Guillaume Pâtissier

light manager Antoine Moriau

tour and production manager Paco Bialek

executive director Les Thérèses

costumers Mélanie Clenet, Fabienne Desfleches

light designer Julien Barbazin

set designers Yanosh Hrdy & Magali Castellan

assistant Guillaume Servely

with the complicity of Décor Sonore

partners and support residency and creative assistance CNAR* le PARAPLUIE - Aurillac / CNAR* L'ATELIER 231 - Sotteville les Rouen / CNAR* ATELIERS FRAPPAZ - Villeurbanne / CNAR* LE BOULON - Vieux Condé / CNAR* LE MOULIN FONDU - Garges les Gonesses / CNAR* LE FOURNEAU - Brest / CNAR* LA PAPERIE - Angers and the city of Saint Hilaire de Riez / city of Grandville (*National Creation Center for Outdoor Arts) creative assistance for writing "Ecrire pour la rue "de la DGCA/SACD creative assistance MINISTRY OF CULTURE / ESAD PSPBB / Featuring « Studio d’Asnières-ESCA », La Villa Mais d’Ici


Meer info