Wat betekent het om vandaag jong te zijn? Negen jongeren in een uit de kluiten gewassen nest strekken de vleugels uit naar de wereld van de volwassenheid.

Le Nid (Frans voor 'het nest') toont de eerste ontdekkingen en onhandige stappen van negen jonge mensen op de grens van volwassenheid. In het begin is het één en al avontuur in het nest waar ze opgroeien, maar hun hoofdjes piepen al naar buiten en hun oogjes gluren vol verwondering naar de wereld om zich heen.

Op een dag wordt de veilige ruimte van hun uit de kluiten gewassen nest te klein en groeit het verlangen om verder te vliegen dan de horizon. Hun vleugels zijn klaar om te springen, maar wie weet wat er gebeurt als je in de leegte duikt?

Le Nid verbeeldt de overgang van de kindertijd naar de eerste stappen van de volwassenheid, buiten een beschermend familienest. Adhok kijkt met deze voorstelling naar de jongeren van vandaag en onderzoekt wat het betekent om jong te zijn, in de complexe wereld van vandaag.

"Er zijn maar weinig shows die een blijvende indruk op je achterlaten. Adhok is hier met Le Nid in geslaagd. Met scherpte en humor schetsen ze de hoop - en de desillusie - van een groep jongeren die het nest verlaten."

Le Nid is het eerste deel van de trilogie Immortales, of 'de onsterfelijken'. Theater op de Markt brengt ook het tweede deel, L'Envol ('de vlucht'), naar Hasselt. In deze straatperformance worden de jongeren van Le Nid geconfronteerd met zichzelf en met hun plaats in de wereld.

Le Nid en L'Envol sluiten op elkaar aan, maar zijn ook prima los van elkaar te volgen.

TODM22_Adhok_Le Nid
© Vincent Muteau
Credits

cast Eliot Maurel, Inès Grunenwald or Marine Garcia, Jonathan Aubart, Jacob Auzanneau, Laurène Thomas, Mattia Maggi, Nathan Chouchana, Tom Verschueren, Yoanna Marilleaud

authors, artistic directors and guardian angels + direction and choreography Doriane Moretus, Patrick Dordoigne

stage manager Achil Bras or Séverine Rovel

sound manager François Hubert or Guillaume Pâtissier

light manager Antoine Moriau

tour and production manager Paco Bialek

executive director Les Thérèses

costumers Mélanie Clenet, Fabienne Desfleches

light designer Julien Barbazin

set designers Yanosh Hrdy & Magali Castellan

assistant Guillaume Servely

with the complicity of Décor Sonore

partners and support residency and creative assistance CNAR* le PARAPLUIE - Aurillac / CNAR* L'ATELIER 231 - Sotteville les Rouen / CNAR* ATELIERS FRAPPAZ - Villeurbanne / CNAR* LE BOULON - Vieux Condé / CNAR* LE MOULIN FONDU - Garges les Gonesses / CNAR* LE FOURNEAU - Brest / CNAR* LA PAPERIE - Angers and the city of Saint Hilaire de Riez / city of Grandville (*National Creation Center for Outdoor Arts) creative assistance for writing "Ecrire pour la rue "de la DGCA/SACD creative assistance MINISTRY OF CULTURE / ESAD PSPBB / Featuring « Studio d’Asnières-ESCA », La Villa Mais d’Ici


Meer info