Een dystopische monoloog over de toekomst van een kind in een wereld die drastisch veranderde door de klimaatopwarming.

TODM22 Compagnie De Kolifokkers Hertenleer Compagnie De Kolifokkers 01

“Het nat van de wereld is niet meer juist verdeeld.
De halve wereld droogt uit. De andere helft verdrinkt.
De mensen aan de droge kant verkruimelen tot zand.
De natte mensen vechten om stukjes nog niet verdronken land.”

Een hoogzwangere moeder vat de slaap maar niet. Beelden van haar dochter in een grauwe toekomst flitsen door haar hoofd. Parallelle levenslijnen ontspinnen zich. Haar dochter wordt uit haar huis gezet en overleeft in de bossen. Ze krijgt recht op het huis van iemand anders. Ze mag als uitverkorene op een schip. Ze trekt met een eigen kind door de bossen.

De tekst ademt noodzaak en kan raken in zijn abstractie. Het evenwicht tussen rauwheid en kwetsbaarheid beroert. Zowel in vorm als in taal is dit een kunstwerkje.

Hertenleer is een samenspel tussen spel, illustratie en geluid, een dreigend geheel dat slaat en zalft. Scherp en ritmisch gebracht door Loes Swaenepoel, men scenografie ontworpen en uitgevoerd door Sam Declercq en met de fantasievolle, absurde illustraties van Sofie De Cleene. Jan Decock voorziet de voorstelling van kleurrijke, melancholische soundscapes.

Credits

spel Loes Swaenepoel

illustraties Sofie De Cleene

muziek Ripple Effect (Jan Decock)

tekst/regie Anna Carlier

scenografie Sam Declercq

productie Eva Bracke

techniek Lennert Boots

met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent, Malpertuis, En Avant, Compagnie Cecilia, Literatuur Vlaanderen, Stad Gent, Passa Porta


Meer info