Een fysieke ervaring, waarin het onderscheid tussen wat je ziet, hoort en voelt versmelt in een continue beweging.

Continuum is een immersieve installatie die je uitnodigt om de wereld om je heen als één grote doorgaande beweging te ervaren. Je kijkt naar een ruimte die, net als jij, continu in beweging is. Al je zintuigen raken in de war en het onderscheid tussen wat je ziet, hoort en voelt verdwijnt.

Zo bevraagt Johannes hoe we de wereld om ons heen waarnemen, door ons mee te nemen naar een andere dimensie. Als toeschouwer word je deel van een continue beweging: een beweging die ver buiten onszelf begint en eindigt, of misschien wel oneindig is.

Al snel vervaagt de neiging om te ‘verklaren’ en neemt het ervaren over. Prachtige kleuren glijden langs intrigerende oppervlakken en verdwijnen weer, bijpassende associaties doemen op en verglijden. Dat klinkt wellicht als iets rustgevends, maar dat is het toch niet.

Johannes Bellinkx was in 2018 al te gast in Hasselt met Reverse, waar je de stad al achteruit wandelend kon ervaren. Met Continuum gaat hij nog een stapje verder om ons van de werkelijkheid te vervreemden.

TODM22_Johannes Bellinkx_Continuum
© Knelis
Credits

concept and direction Johannes Bellinkx

production SoAP Maastricht

co-production Feikes Huis Amsterdam, C-Takt Neerpelt/Genk

artistic co-creation, dramaturge Tamar Blom

artistic co-creation, composition Dennis van Tilburg

lightdesign Grisha Rungen, Neal Groot

creative producer Jakob Proyer

installation Soultech: Merijn Versnel, Guido Bevers and Merel Kamp (sacs)


Meer info