Circuswerkplaats Dommelhof, de organisatie achter Theater op de Markt, engageert zich om een aantal circusmakers te volgen in het artistiek parcours dat ze afleggen.

Tijdens Theater op de Markt 2023 richten we een spot op Aline Breucker & Quintijn Ketels van Side-Show, veelvuldig artist in residence in Dommelhof en al vaker te gast bij Theater op de Markt. Met twee voorstellingen, een expo in de foyer en een door hen samengesteld film- en docu-programma is het werk en het beeldend universum van Side-Show doorlopend aanwezig tijdens Theater op de Markt 2023.

Ook in Dommelhof is Side-Show doorlopend aanwezig. Ontdek op het circusplein, bij de circustent van Un Loup pour l'Homme, de circus kwizien: een container die werd ingericht als een extra keukentje voor de artiesten die gedurende het hele jaar in Dommelhof in residentie komen om aan hun nieuwe creaties te werken. Side-Show werd in 2021 uitgenodigd om deze interne keuken een beetje open te breken. Na hun interventie lijkt de container met grove middelen onder handen genomen te zijn. Of misschien probeerde er iets van binnenuit te ontsnappen? Zo zijn er gaten, tochtgaten of doorgeefluiken. Deze schijnbaar subtiele ingrepen veranderen de container ingrijpend. Ze getuigen van een breder verlangen naar uitwisseling tussen artistieke processen en hun omgeving.

Programma