© Bart Grietens

Avant-première van de nieuwste creatie van not standing, het gezelschap van choreograaf en circusmaker Alexander Vantournhout.

Op een losse ondergrond van zand laten mensen en dieren sporen na. Met hun voet- of pootafdrukken beschrijven ze de ondergrond en herinneren ons aan de oorspronkelijke betekenis van het woord choreografie: schrijven met bewegingen.

Contre-jour speelt zich af op een zandvlakte. Vijf vrouwelijke performers wandelen, lopen, huppelen, verplaatsen zich als een kat op handen en voeten… Ze creëren in-drukken, die ze steeds weer uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn voor wie ongewenst iemands eigendom betreedt of ongemerkt een landsgrens wil passeren.

Contre-jour is de nieuwste voorstelling van not standing, het gezelschap van Alexander Vantournhout, waar elke creatie start vanuit een fundamenteel bewegingsonderzoek. Na Raphaël en Red Haired Man kiest Alexander Vantournhout voor het eerst volledig voor de rol van choreograaf en geeft hij het podium aan vijf vrouwelijke performers met een diverse achtergrond in onder meer dans, muziek en circus.


Alexander Vantournhout / not standing werkte in het voorjaar van 2021 aan Contre-jour in Circuswerkplaats Dommelhof. Wij delen het resultaat graag met u tijdens de avant-première op Theater op de Markt.

Details

Duur 75 minuten

Voor iedereen vanaf 14 jaar

Prijs 12 euro

Locatie Sporthal

Toegankelijkheid

Credits

Concept en choreografie: Alexander Vantournhout
Choreografische assistentie: Emmi Väisänen
Creatie en uitvoering: Kim Amankwaa, Philomène Authelet, Noémi Devaux, Aymara Parola & Astrid Sweeney
Dramaturgie: Rudi Laermans & Sébastien Hendrickx
Regie repetities: Maria Ferreira Silva, Anneleen Keppens & Esse Vanderbruggen
Stemcoaching en muzikale dramaturgie: Fabienne Seveillac
Lichtontwerp: Harry Cole
Kostuums: Sofie Durnez
Videografie: Stanislav Dobak
Met dank aan: Euridike De Beul & Tom de With
Management: Esther Maas
Technische productie: Rinus Samyn & Bram Vandeghinste
Productie- en tourmanagement: Aïda Gabriëls
Spreiding: Frans Brood Productions
Productie: not standing
Coproductie: Kunstencentrum Voo?Uit, Cirque-Théâtre Elbeuf (FR), Le CENTQUATRE (FR), Theater op de Markt, Theater Freiburg (DE), Charleroi Danse, Lithuanian Dance Informa­tion Center (LT), Peeping Tom
Met de steun van: de Vlaamse Overheid en Tax Shelter
In samenwerking met: Cultuurcentrum Mechelen

Alexander Vantournhout is artiest-in-residentie in Kunstencentrum Voo?Uit in Gent, artiste associé van le CENTQUATRE Parijs en Cirque-théâtre Elbeuf. Alexander Vantournhout wordt gesteund door Fondation BNP Paribas voor de ontwikkeling van zijn projecten.

Meer info op www.notstanding.com