© Katelijne Boonen

Drie elementen. Twee acrobaten op de chinese paal. Eén zuurstofconvector. Lucht, hoewel ijl en licht, krijgt hier een onmiskenbaar gewicht.

Jesse Huygh is circusartiest en lijdt aan mucoviscidose. Binnen de limieten die dit met zich meebrengt, gaat Jesse op zoek naar mogelijkheden. Samen met zijn circuspartner Rocio Garrote draagt hij de fysieke en mentale last van het leven met een zuurstofapparaat.

Ze leren elkaar te helpen en om hulp te vragen. Samen maken ze een voorstelling waarin de harde realiteit maar ook de hoop zichtbaar wordt, waarin zorg dragen en steun vinden een letterlijke vertaling krijgt. En afstand ook daadwerkelijk mensen verbindt.

A 2 mètres is een eerbetoon aan iedereen die elke dag de obstakels op zijn pad overwint. Een ontmoeting tussen fragiliteit en kracht, een boodschap van zelfredzaamheid, maar ook van hulp durven vragen, aanvaarden en geven.


ADM vzw werkte in het voorjaar van 2021 aan A 2 mètres in Circuswerkplaats Dommelhof. Wij delen het resultaat graag met u tijdens Theater op de Markt.

Details

Duur 40 minuten

Voor iedereen vanaf 5 jaar

Prijs 5 euro

Locatie Schouwburg

Toegankelijkheid

Credits

Artiesten en makers: Jesse Huygh & Rocio Garrote
Dramaturgisch advies en lichtrealisatie: Alba Sarraute
Extern oog: Aurelia Brailowsky en Sergi Pares
Lichtcreatie: Nicolas Priouzeau
Foto’s: Patrick Lemineur (binnen), Boris Aguirre (buiten)
Muziek: Felix Fivaz
Tekst en interpretatie: Jonas Brülhart
Stemopname: Marco Nuesch
Verkoop: Cécile Imbernon, La chouette diffusion
Administratie : Jesse Huygh
Residentie en coproductie: 30CC in samenwerking met CIRKLab, Leuven (BE), ESPACE CATASTROPHE # Centre international de Création des Arts du cirque & Festival Up !, Bruxelles (BE) | Theater op de markt Dommelhof, Neerpelt (BE) | Perplx, Kortijk (BE)
Coproductie: De Grote Post, Oostende(BE) | CIRC’UIT (BE) | La Cascade, Pôle cirque Auvergne Rhône Alpes (FR)
Residentie: Cultuurcentrum De Werf, Aalst (BE) | Centre culturel Wolubilis, Bruxelles (BE), Festival MAD/ oude badhuis